De verschillende types cut bij Sportamundo

22 Aug 2020

Er zijn verschillende soorten keepershandschoenen die je kunt onderverdelen in de manier van stikken. De manier van stikken geeft aan hoe een keepershandschoen is gemaakt en dit brengt bepaalde eigenschappen met zich mee. De voor- en nadelen van een snit vormen een belangrijke keuze voor het kiezen van een keeperhandschoen. Zo kun je kiezen voor een strakke pasvorm, meer grip of wellicht een combinatie hiervan. Hieronder leggen wij de verschillende manieren voor het stikken van een keepershandschoen uit.

 

Rollfinger Cut

De Rollfinger keepershandschoen is een van de meest traditionele en populaire die op dit moment verkrijgbaar is. Bij dit type handschoen wordt het latex rond de vinger gerold, waardoor het oppervlak om de bal te vangen groter is. Deze manier van stikken geeft een uitermate goed latex contact met de bal, maar het zit niet zo strak om de hand als een negatief of hybride gestikte keepershandschoen.

Rollfinger cut

Negative Cut

Negatief gesneden keepershandschoenen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, vooral in heel Europa. Deze manier van stikken is vergelijkbaar met de platte snit, doordat ze een enkel stuk latex gebruiken dat via de inzetstukken aan de backhand is bevestigd. Het belangrijkste verschil is dat de stiksels in de handschoen zitten, waardoor je een veel strakkere en nauwere pasvorm hebt. Hierdoor zal de controle over de bal toenemen.

Negative cut

NRoll Cut

Een negatief gesneden roll cut keepershandschoen is een hybride stijl die de negative cut en de rollfinger cut combineert om nog meer comfort en gevoel te creëren. De vingers worden op exact dezelfde manier als een rollfinger handschoen gerold, maar de binnenkant van de handpalm is net als een negative cut gestikt. De voordelen van een dergelijke snit is dat de pasvorm beter om je hand zit en dat je meer latex contact met de bal hebt door de opgerolde vingers.

Nroll cut

Flat Palm Cut

Deze klassieke en populaire snit is een lang gebruikte manier van stikken die tot op de dag van vandaag nog steeds veel wordt gebruikt. Bij deze manier van stikken zijn de palm en rug langs de vingers aan elkaar gestikt, waardoor deze keepershandschoen een losser gevoel geeft.

Flat palm cut

Hybrid Cut

Een hybrid cut is geen snit op zichzelf, maar een combinatie van 2 manieren stikken. Een voorbeeld hiervan is platte handpalm gecombineerd met een negatief stiksel. Hierdoor heb je profijt van 2 verschillende soorten technieken.

 

Hybrid cut

Hoe ga ik goed voorbereid het veld op?
Hoe ga ik goed voorbereid het veld op?
Gepubliceerd op 24 Januari 2023
Hoe hang ik mijn basketbalbord op?
Hoe hang ik mijn basketbalbord op?
Gepubliceerd op 19 Januari 2023
Welke hockeybescherming heb ik nodig?
Welke hockeybescherming heb ik nodig?
Gepubliceerd op 16 Januari 2023
Golfen in de winter: wat heb ik nodig?
Golfen in de winter: wat heb ik nodig?
Gepubliceerd op 13 Januari 2023